Általánosan
 
Felhasználás
 
Olajok
 
Receptek
 
Egészség linkek
 
Gyerekeim munkái
 
Látogasd meg!
 
Szavazások
Lezárt szavazások
 
Szavazásokról
 
Narancs

Narancs

(Citrus aurantium)

Honos: a Távol-Keleten őshonos, napjainkban Dél-Európában, Dél-Amerikában, Észak-Afrikában termesztik.

Növényről: citrom félék alcsaládjába tartozó örökzöld, bőrszerű levelű fás növény, amelyet alma nagyságú, narancssárga héjú, gerezdes, illatos, leveses gyümölcséért termesztenek.

A narancs gyümölcsét fogyasztjuk, a kipréselt leve kellemes ital, magas a C-vitamin tartalma.

Illóolaj előállítása: hidegen sajtolással, a narancsa héjából.
A növény illóolaj tartalma 2%, ami azt jelenti, hogy 1 kg narancs olaj előállításához 50 kg friss gyümölcshéj szükséges.

Gyógytulajdonságai

Könyvek leírása alapján a narancs olajnak sokféle gyógyító hatása van. Hat az emésztésre, étvágygerjesztő, epehajtó; a tüdőre, hurut oldó, köhögés csillapító; serkenti a vérkeringést, vértisztító, szíverősítő, lázcsillapító, kedélyjavító, stb.

... És mellette nagyon kellemes illatú olaj. Ezért én nagyon sokat használom. Mindenféle keverékbe bele teszem, főleg ha gyerekeknek csinálok, mert ők nagyon szeretik az illatát. Én a kellemes illata miatt használom sokat és közben betegségekre is hat.

Első sorban párologtatáshoz és fürdőbe. Masszázshoz ritkábban, mert én kozmetikumokban sem szeretem a gyümölcs illatot. Ha valaki igen, akkor használja bártan, mert jó a bőrnek és felszívódva kihasználhatjuk a gyógyhatását is.

Mindenkinek szeretettel ajánlom a narancs olaj használatát!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Egyéb
 
Csomagok
 
Vásárlás
 
Mire? Mit?
 
Beszélgessünk!