Általánosan
 
Felhasználás
 
Olajok
 
Receptek
 
Egészség linkek
 
Gyerekeim munkái
 
Látogasd meg!
 
Szavazások
Lezárt szavazások
 
Szavazásokról
 
Ylang-Ylang

Ylang-ylang

(Cananga odorata)

Honos: Jáva és Szumátra szigetén, a Fülöp-szigeteken, a Comore-szigeteken, Madagaszkáron és Indiában terem.

Növényről: a név jelentése a virágok virága. A liliomfafélék családjába tartozó fa.

A virágát használják fel. Az illóolajat vízgőzdesztillációval állítják elő. Az illatszergyártásban is használják az ylang-ylang fa virágát.

A virág illóolaj tartalma 2%, ami azt jelenti, hogy 1 kg ylang-ylang olaj előállításához 50 kg frissen szedett virág szükséges.

Szerintem az egyik legkellemesebb illatú illóolaj.

Jó hatással van a hangulatunkra. Hat az érzékekre. Azt tartják róla, hogy nemi vágy növelő hatása van. A meghittség, a bizalom légkörét hozza meg. Segíti a tökéletes lazítást. Felszabadítja a gátolt érzelmeket.

Ha meghitt, nyugalmas hangulatot szeretnék elérni a párologtatással, mindig teszek az aromalámpába pár cseppet. 1-2 cseppnél több nem kell, mert intenzív az illata.

Meditációhoz, a nyugalomhoz nagyon illik:
2 csepp ylang-ylang, 4 csepp szantál és 2 csepp citrom, tökéletes ellazulást hozza meg.

Bőrápolás

Arclemosókba 1-2 csepp, minden bőrtípusnál. Zsíros bőrnél elősegíti a faggyútermelés normalizálódását.
Testápolóba: táplálja a bőrt és ellazítja a lelket.

Aromaterápiás fürdőkbe lazításhoz, hangulatjavításhoz.
Ellazítja a légutakat, köhögés csillapító hatása van.
Jó hatással van a szívre, oldja a szívizmok feszültségét.

Én nagyon sokat használom mindenféle módon, kívéve belsőleg, mert nem sikerült eddig megtudnom a hatásáról semmit, így ezzel nem kísérleteztem. Igazából nem is éreztem szükségét, mert párologtatva, fürdőbe, masszázshoz, kozmetimukba téve jó eredményt értem el a használatával.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Egyéb
 
Csomagok
 
Vásárlás
 
Mire? Mit?
 
Beszélgessünk!